Hûnekop 2024

  • 30 November 2024 20:15
  • Sense Dokkum
  • € 19,50
Hûnekop 2024

In Friesland ontstond in 2009 een muzikaal fenomeen genaamd 'De Hûnekop'. Deze Friestalige band, opgericht door Emiel Stoffers, heeft sindsdien met hun eigenzinnige geluid de harten van velen veroverd.

Emiel, beïnvloed door zijn ervaringen in de scheepsbouw, vond in de muziek een krachtig middel om op humoristische wijze de stem van de Friese arbeider te laten weerklinken. Samen met gelijkgestemde muzikanten creëerde hij een unieke mix van country en punk, waarmee De Hûnekop al snel een herkenbaar geluid in de Friese muziekscene werd.

De line-up van De Hûnekop bestaat uit Emiel Stoffers op zang en akoestische gitaar, drummer Bart Scheffers, contrabassist Rik Alsma, en gitarist Jeroen Seinstra. Samen hebben ze honderden optredens op hun naam staan, verspreid over heel Friesland en daarbuiten. Hun live-optredens zijn berucht om de ongekende energie van zowel de band zelf als het publiek, waarbijhet allemaal draait om het beleven van plezier.

Naast hun podiumreputatie heeft De Hûnekop in de loop der jaren ook een discografisch portfolio opgebouwd. Zes studioalbums, twee verzamelalbums, een theatertour en zelfs een eigen Friese speelfilm genaamd "Stjer".

In 2022 ontving De Hûnekop de publieksprijs van de Friese Pop Awards voor hun film "Stjer". Ook brachten ze de single "Wy kam fram Fryslân" uit, die internationaal de aandacht trok en zelfs een plek veroverde in de Top 2000 op nummer 788. Dit nummer domineerde ook de Fryske Top 100 en werd genomineerd voor beste lied en beste videoclip tijdens de Friese Pop Awards van 2023.

Met een motto dat luidt "niks moet, alles kan", blijft De Hûnekop een unieke en meestherkenbare band in de Friese muziekscene.