Illustere Figuren - Wie is toch die man die op zondag de vleesvervanger snijdt? (Of: vaders)

  • 11 January 2020 20:15
  • MFC Het Spectrum
  • € 15,50
Illustere Figuren - Wie is toch die man die op zondag de vleesvervanger snijdt? (Of: vaders)

Vijf mannen van theatercollectief Illustere Figuren vragen zich af: wat houdt het vaderschap anno 2020 precies in? Op zaterdag 11 januari spelen zij hun voorstelling in MFC Het Spectrum in Burdaard. In deze voorstelling geven zij een voorzichtige definitie van het moderne vaderschap.

Sire
Aanleiding van de voorstelling is het Sire-tv-spotje uit 1997 ‘Wie is toch die man die op zondag altijd het vlees komt snijden?’ Dat zette de mannen aan het denken. De boodschap is achterhaald en ik elk geval niet op hen van toepassing. Maar, wat is het vaderschap dan wel? Van de vijf acteurs zijn er drie vader. Meest recent is Raymond Muller die in november 2019 samen met zijn vrouw een zoontje kreeg.

Neem je mij serieus?
De acteurs hebben het idee dat het stereotype vaderschap aan het verdwijnen is. Daar komen nieuwe patronen voor in de plaats. Ter voorbereiding op deze voorstelling gingen de mannen met hun eigen vaders het gesprek aan. Neem je mij serieus? Denk je dat ik een goede vader kan zijn? De antwoorden van hun vader hebben ze gemonteerd in een video en wordt vertoond op het scherm.

Illustere Figuren
Naast Raymond Muller, bekend van Tryater, bestaat Illustere Figuren uit Tim Verbeek, Zen Roorda, Joeso Peters en Joachim Rumke. Eerder maakten zij de multimediale voorstelling ‘Lone Wolves blaffen niet’. Waarin zij zich verhielden tot de oorzaak en gevolg van lone wolf terrorisme.