De Ruurd Wiersma Experience 17 Juni

  • 17 June 2018 13:00
  • Stichting Ruurd Wiersma inz Ruurd Wiersma Experien
  • € 22,00
De Ruurd Wiersma Experience 17 Juni

De Ruurd Wiersma Experience

Tocht naar het Verloren Paradijs van Ruurd Wiersma. Ruurd Wiersma was een gedreven schilder. Schoenen, koekblikken, kolenkits, ja zelfs de wanden van zijn kleine huisje (nu het Ruurd Wiersma Museum in Burdaard) ontsnapten niet aan zijn penseel. Twaalf uur zonder eten sneeuwvlokken maken, dat was Ruurd Wiersma.Wat dreef deze zondagschilder, die het liefst zeven dagen in de week schilderde?

Met verschillende mensen uit zijn leven vaart u als gast mee langs dezelfde route die Ruurd Wiersma zo vaak als melkvaarder aflegde. Een dominee, een buurvrouw, een kunstkenner – allemaal vertellen ze iets over deze bijzondere eenling, tot hij tenslotte zelf voor ons staat. Onderweg horen we zijn vader in het riet, zien we zijn lief in het paradijs en kijken we naar de wereld door zijn ogen. Al varend ontdekken we de man achter de schilder: zijn liefde voor de natuur en voor de schepping. En zijn demonen uit het verleden.
Het Ruurd Wiersma Museum wordt weer even de huiskamer en het atelier van vroeger.

In de Ruurd Wiersma Zaal van Cultureel Centrum ‘Het Spectrum’ in Burdaard wacht u aan
het eind van deze avontuurlijke theaterreis nog een bijzondere verrassing. Vaar mee en bekijk Friesland met andere ogen.

We varen met een open praam. Houdt u de weersomstandigheden in de gaten, zodat u uw
kleding hierop kunt aanpassen. Het ticket is inclusief drie consumpties.