Bonifaciusband

  • 24 May 2020 15:00
  • Alle leeftijden
  • Teatertún Broeksterwâld
  • € 7,50
 Bonifaciusband

AFGELAST!

De overheid heeft op maandag 23 maart aanvullende maatregelen genomen tegen de uitbraak van het coronavirus. Eén van die maatregelen houdt in dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni 2020. Door deze maatregel komt ook dit evenement helaas te vervallen.
Voor nu staat de gezondheid van onze bezoekers en ons team op nummer 1. En uiteraard volgen wij de regels die vanuit de overheid worden opgelegd.
We proberen de afgelaste evenementen door te schuiven naar een nader te bepalen datum in 2021. Aangekochte kaartjes blijven voor de nieuwe datum geldig!


Eind jaren ’60 hadden ze nog lange haren, leren jacks en een flinke schare fans die ieder optreden vooraan bij het podium stonden: de Bonifacius Blues Band uit Dokkum. Ze speelden op vele plaatsen in heel Friesland en een enkele keer buiten de provincie, totdat de band er begin jaren ’70 een punt achter zette. Jan Dijkstra, Gert Priem, Rein Smallenbroek, Sjoerd Stienstra, Freerk Bosgraaf en Willem Vis hadden toen nooit kunnen vermoeden dat ze bijna vijftig jaar later weer met elkaar op het podium zouden staan. En toch gebeurde het. Via Facebook kwamen de heren nadat ze elkaar meer dan veertig jaar niet hadden gezien weer met elkaar in contact. Er werd afgesproken samen naar een concert te gaan en tijdens dat concert werd besloten een reünieconcert te geven in MFC De Beijer in Rinsumageast. Dat ene optreden smaakte naar meer en de Bonifacius Band is inmiddels levendiger dan ooit.